almanya chat sohbet cinsel sohbet sohbet mobil sohbet islami sohbetler
Bugun...


Çankaya Belediyesi’ne Yolsuzluk Operasyonu!
Tarih: 11-07-2026 11:22:44 Güncelleme: 11-07-2026 11:22:44 + -


CHP’li belediyelere yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmalarında bu sabah kritik bir gelişme yaşandı. Ankara’nın en büyük ilçelerinden Çankaya Belediyesi’ne sabah saatlerinde polis ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Aralarında Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’in de bulunduğu 36 kişi hakkında gözaltı kararı var.

facebook-paylas
Tarih: 11-07-2026 11:22

Çankaya Belediyesi’ne Yolsuzluk Operasyonu!

Ankara’da sabahın ilk ışıklarıyla birlikte hareketli dakikalar yaşandı. Emniyet güçleri, yolsuzluk iddiaları kapsamında yürütülen soruşturma doğrultusunda Çankaya Belediye Başkanlığı binasına girdi. Polis ekiplerinin belediyedeki çeşitli birimlerde ve idari odalarda arama, evrak inceleme çalışmaları devam ediyor.

Başsavcılıktan Açıklama: 36 Şüpheli, 27 Gözaltı

Operasyonun detaylarına ilişkin ilk resmi açıklama Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan geldi. Soruşturma kapsamında Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner dahil toplam 36 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkartıldığı bildirildi.

Başsavcılık, şüphelilerden 27'sinin sabah saatlerinde gözaltına alındığını belirtirken, "Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik soruşturma işlemleri çok yönlü ve titizlikle devam etmektedir" bilgisini paylaştı.

Yöneltilen Suçlamalar Neler? Soruşturma kapsamında Belediye Başkanı Güner ve diğer 35 şüpheliye; suç örgütü kurma, suç örgütüne üye olma, rüşvet alma, rüşvet verme ve ihaleye fesat karıştırma suçlamaları yöneltiliyor.

Belediye Başkanı Güner: "Evimin Anahtarını Ekiplere Ulaştırdım"

Operasyon haberinin ardından sosyal medya hesabından hızlı bir açıklama yapan Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, şu an Ankara dışında olduğunu ancak birkaç saat içinde kente döneceğini belirtti. Güner, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"İl dışında olduğumu ilgili tüm makamlara bildirdim. Evimde arama yapmak üzere gelen ekiplere de yedek anahtar ulaştırdım ve bütün arkadaşlarımızdan emniyet güçlerimize yardımcı olmalarını istedim. Göreve geldiğimizden bu yana bu kurumu en iyi şekilde yönettiğimizi ve bize güvenen hiç kimseye karşı mahcup olacak en ufak bir davranışımızın olmadığını tüm komşularımızın bilmesini isterim."

Güner, soruşturmanın ayrıntıları netleştiğinde kamuoyunu tekrar bilgilendireceğini de sözlerine ekledi.

Hüseyin Can Güner Kimdir?

1993 yılında Ankara'da doğan Hüseyin Can Güner, 2015 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Siyasi kariyerine 2012 yılında CHP'de başlayan Güner; gençlik kolları başkanlığı, yerel yönetimler komisyonu üyeliği ve Çankaya İlçe Başkan Yardımcılığı gibi partinin çeşitli kademelerinde görev aldı.

2023 yılındaki kurultayda CHP Parti Meclisi Üyesi seçilen Güner, 31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP'nin kalesi olarak bilinen Çankaya'da Belediye Başkanı seçilmişti.

 






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI