|
Tweet | Tarih: 04-05-2026 10:55 |
İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’in Erivan’a gerçekleştirdiği resmi ziyaret yolculuğu, havada yaşanan teknik bir arıza nedeniyle kesintiye uğradı. İspanyol basınında yer alan haberlere göre, uçakta tespit edilen arıza sonrası güvenlik gerekçesiyle rota değiştirildi.
Edinilen bilgilere göre, Sanchez’i taşıyan uçakta henüz detayları açıklanmayan bir teknik sorun meydana geldi. Uçuş güvenliğini riske atmamak adına pilotlar tarafından acil iniş kararı alındı ve uçak Ankara’ya yönlendirildi.
Yaşanan gelişmenin ardından İspanya Başbakanı’nın planlanan Erivan programı ertelendi. İspanyol medyası, Sanchez ve beraberindeki heyetin geceyi Ankara’da geçireceğini aktardı.
Sanchez’in Türkiye’deki konaklamasının ardından Erivan’a ne zaman hareket edeceği konusunda ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Sürece ilişkin gelişmeler uluslararası kamuoyu tarafından yakından izleniyor.