|
Tweet |
Ünlü yapımcı Erol Köse, İstanbul Sarıyer Maslak Mahallesi’nde bulunan 40 katlı bir sitenin 16’ncı katından düşerek hayatını kaybetti. Köse’nin cenazesi, otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından Adli Tıp Kurumu’ndan kızı tarafından teslim alındı.
Köse’nin cenaze namazının, bugün ikindi namazına müteakip Zincirlikuyu Camii’nde kılınacağı öğrenildi.
El yazısı not bulundu
Olay sonrası yapılan incelemelerde, Erol Köse’nin evinde el yazısıyla yazılmış bir not bulunduğu belirtildi. Notta, “ALS hastalığımdan dolayı mecburdum, sorumluluk benim. Kedime iyi bakın” ifadelerinin yer aldığı öğrenildi. Bu not, olayın arka planına ilişkin önemli bir detay olarak değerlendiriliyor.
Vasiyeti dikkat çekti
Köse’nin ayrıca bir vasiyet mektubu bıraktığı ve burada, “Beni vakit namazı sonrası törensiz şekilde defnedin. Cenazemi de Polat Yağcı’ya emanet edin” ifadelerini kullandığı aktarıldı.
Öte yandan, sanatçı Yaşar İpek yaptığı açıklamada büyük üzüntü yaşadığını belirterek, Köse’nin kısa süre önce tüm eser haklarını kızına devrettiğini ifade etti. Bu gelişmenin olaydan yalnızca bir hafta önce gerçekleştiği öğrenildi.
Olayla ilgili inceleme sürerken, Köse’nin ani ölümü sanat dünyasında derin üzüntü yarattı.