|
Tweet |
İHH İnsani Yardım Vakfı, İstanbul Fatih’te düzenlediği iftar programında Gazze’deki duruma ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “Belli ki Amerika bir hazırlık yapıyor, İsrail bir hazırlık yapıyor ve bu ateşkes geçici bir ateşkes. Biz elimizdeki gücü niye değerlendirmeyelim? Bu da halkların ittifakı” diyerek 200 gemi ve tekneden oluşacak bir filonun hazırlığına başladıklarını açıkladı.
.jpg)
Yıldırım, Gazze’de İsrail’in işgali nedeniyle gıda krizinin yaşandığını, kanser hastalarının tedavi göremediğini ve sağlık hizmetlerinin durma noktasına geldiğini belirtti. “Su uyur, düşman uyumaz. Biz de durmayacağız. Şu anda dünya halklarını tekrar harekete geçirmek üzere çalışmalara başladık” dedi.
“Filo için 150 ülkeden destek var”
Gazze’deki ablukayı delmek ve işgalin son bulmasını sağlamak amacıyla hazırlanan filonun çoğunluğunun Avrupa’dan, diğer desteklerin ise Kuzey Afrika ve Asya’dan geldiğini aktaran Yıldırım, “150 ülkeden destek var. Aynı dönemde yürüyüşler organize edilecek. Refah Kapısı’nı kapatıyorlar çünkü Gazzelileri tamamen yok etmek istiyorlar. Ama biz bunları rahatsız edeceğiz. Dünya halklarını harekete geçireceğiz. Allah nasip ederse 150 ülkeden aktivistler, parlamenterler, sanatçılar ve doktorlar olacak. Bazı gemiler tıbbi gemiler, bazı gemiler eğitim gemisi olacak” ifadelerini kullandı.
.jpg)
Yıldırım, gemilerin yola çıkma iradesinin kamuoyu baskısı oluşturacağını ve Refah Kapısı’nın açılmasını sağlayacağını söyledi: “Gazze’ye girişine izin verilmeyen yiyeceklere ve çimentoya izin verilecek. Yeter ki bu iradeyi ortaya koyalım.”
“Amerikan halkı da siyonizmden rahatsız”
Amerikan halkının siyonizmden rahatsız olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Dünya siyonizminin merkezi Amerika’dır. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın çoğu siyonist Yahudilerden oluşuyor. Amerika halkı bunu fark etti ve rahatsız. Biz Amerikan halkının da Avrupa halkının da tüm milletlerin özgürleşmesi için mücadele veriyoruz. Bu mücadelemiz insanlık mücadelesidir” dedi.