|
Tweet |
Fenerbahçe’de milli arada alınan radikal karar gündeme bomba gibi düştü. Sarı-lacivertli yönetim, İrfan Can Kahveci ve Cenk Tosun’u kadro dışı bıraktı. Alınan kararın perde arkasında ise Samsunspor maçı sonrası yaşanan gerginliklerin olduğu ortaya çıktı.
Edinilen bilgilere göre, 0-0 berabere biten Samsunspor karşılaşmasının ardından soyunma odasında İrfan Can Kahveci ile yabancı oyuncular Archie Brown ve Alvarez arasında tartışma çıktı. Maçta iki gollük pasını değerlendiremeyen Brown’a tepki gösteren İrfan Can’ın sert sözleri ortamı gerdi. Teknik direktör Domenico Tedesco ve ekibi ise olayla ilgili rapor hazırlayarak yönetime sundu.
Benzer bir olayın Cenk Tosun cephesinde de yaşandığı öğrenildi. Samsunspor maçında 5 oyuncu değişikliğine rağmen sahaya alınmayan tecrübeli futbolcunun sinirlenerek kulübeye gelip yeleğini fırlattığı belirtildi. Bu davranış da disiplin raporuna eklendi.
Hazırlanan rapor sonrası iki oyuncunun da kadro dışı bırakılmasına karar verildi.
Fenerbahçe’de sadece futbolcularla ilgili değil, idari kadroda da değişim süreci başladı. Başkan Sadettin Saran’ın yönetiminde yapılan yeni düzenlemeler kapsamında, iletişim koordinatörü Alper Yemeniciler ve diyetisyen Cenk Özyılmaz ile yollar ayrıldı. Sıradaki ismin sportif direktör Devin Özek olacağı iddia edildi.