almanya chat sohbet cinsel sohbet sohbet mobil sohbet islami sohbetler
Bugun...


Makina Hangar'da Bilim Şenliği Coşkusu
Tarih: 08-06-2026 11:13:31 Güncelleme: 08-06-2026 11:13:31 + -


Kartal Belediyesi tarafından Makina Hangar’da düzenlenen Bilim Şenliği, çocukları ve ailelerini bilim, teknoloji ve keşif dolu etkinliklerde buluşturdu. Robot Dora'nın ilgi odağı olduğu şenlikte katılımcılar eğlenirken öğrenme fırsatı yakaladı.

facebook-paylas
Tarih: 08-06-2026 11:13

Makina Hangar'da Bilim Şenliği Coşkusu

Kartal Belediyesi Bilim, Mühendislik ve Teknoloji Merkezi Makina Hangar’da gerçekleştirilen Bilim Şenliği, her yaştan ziyaretçiyi bilim ve teknolojiyle buluşturdu. Yoğun katılımla gerçekleşen etkinlikte çocuklar ve aileleri, birbirinden farklı atölye çalışmaları ve deneyim alanlarında keşif dolu bir gün geçirdi.

Şenlik kapsamında düzenlenen bilim gösterileri, kodlama eğitimleri, maker atölyeleri, 3D tasarım uygulamaları, planetaryum deneyimi ve güneş gözlemleri büyük ilgi gördü. Bilimsel merakı teşvik eden etkinliklerde çocuklar hem eğlendi hem de yeni bilgiler edinme fırsatı buldu.

Robot Dora ilgi odağı oldu

Etkinliğin en dikkat çeken konuğu ise insansı robot Dora oldu. Sergilediği etkileşimli performanslarla çocukların büyük ilgisini çeken Dora, gün boyunca ziyaretçilerin odak noktası haline geldi. Çocuklarla kurduğu iletişim ve verdiği tepkilerle renkli görüntülerin oluşmasını sağlayan robot, teknolojiye olan ilgiyi artırdı.

Bilim ve teknoloji alanında farkındalık oluşturmayı amaçlayan şenlikte çocuklar, geleceğin bilim insanları ve mühendisleri olma yolunda ilham verici deneyimler yaşadı. Gün boyunca süren etkinlikler, yoğun ziyaretçi katılımıyla tamamlandı.

Başkan Yüksel’den bilim ve teknoloji vurgusu

Etkinlik alanını ziyaret eden Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, çocuklar ve ailelerle bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Başkan Yüksel, çocukların bilime, teknolojiye ve üretime ilgi duyan bireyler olarak yetişmesinin önemine dikkat çekerek, Makina Hangar’da düzenlenen Bilim Şenliği ile çocukların hayal gücünü destekleyen, araştıran ve sorgulayan nesiller olarak yetişmelerine katkı sunmayı hedeflediklerini belirtti.

Yüksel ayrıca, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da etkinliğin yoğun ilgi görmesinden memnuniyet duyduklarını ifade ederek, özellikle insansı robot Dora’nın çocuklarda teknolojiye yönelik merakı artırdığını söyledi. Kartal Belediyesi olarak geleceğin bilim insanlarını, mühendislerini ve girişimcilerini desteklemeyi sürdüreceklerini kaydetti.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İSTANBUL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI