Bugun...



Kartal’da Gaziler Günü’nde vefa buluşması

Kartal’da 19 Eylül Gaziler Günü, yürüyüş ve çelenk töreniyle anıldı. Gaziler, şehit yakınları ve ilçe protokolünün katıldığı programda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve vatan uğruna hayatını kaybedenler saygı ve minnetle yad edildi.

facebook-paylas
Tarih: 21-09-2026 11:15

Kartal’da Gaziler Günü’nde vefa buluşması

Kartal’da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen program, Neyzen Tevfik Meydanı’ndan başlayan “Kahramanlarla Kardeşlik Yolunda 19 Eylül Gaziler Günü Yürüyüşü” ile başladı. Türk bayraklarıyla oluşturulan kortej, 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü.

Saat 10.00’da gerçekleştirilen çelenk sunma törenine İstanbul Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, Garnizon Komutanlığı adına Albay İsmet Deliktaş, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kartal İlçe Emniyet Müdürü Sinan Dallı, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kıraç ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Atatürk Anıtı’nda tören

Törende Kartal Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Kartal Belediyesi ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği adına Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Kartal Belediyesi’nin çelengini Başkan Gökhan Yüksel sundu.

Çelenklerin ardından başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan uğruna şehit olanlar ile hayatını kaybeden gaziler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Programda Türkiye Muharip Gaziler Derneği adına konuşan Gazi Kamer Ortahamamcılar da 19 Eylül Gaziler Günü’nün anlam ve önemine dikkat çekti. Ortahamamcılar, vatan savunmasında mücadele eden gazileri ve şehitleri rahmet ve minnetle andı.

Gaziler ve aileleriyle kahvaltıda buluştular

Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “Gazilik” unvanı ve “Mareşal” rütbesinin verilişinin 105’inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törenin ardından program, Bahçeşehir Koleji Dragos Kampüsü’nde gerçekleştirilen kahvaltı buluşmasıyla devam etti.

Gaziler ve aileleriyle bir araya gelen Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 19 Eylül’ün vefa ve minnet duygularının öne çıktığı özel bir gün olduğunu belirtti.

Yüksel, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere hayatını kaybeden gazileri saygı ve minnetle andığını belirterek, tüm gazilerin Gaziler Günü’nü kutladı.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İSTANBUL Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
resmi ilanlar
NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI