|
Tweet | Tarih: 12-09-2025 11:16 |
Pendik Belediyesi, Filistin’deki kardeş şehir Cenin’e desteklerini sürdürüyor. Belediye Başkanı Ahmet Cin, Cenin Belediye Başkanı Muhammed Cerrar ile yaptığı görüntülü görüşmede bölgedeki ihtiyaçlar için yeni yardımların yapılacağını duyurdu.
Başkan Cin, görüşmede 1.000 öğrenciye kıyafet ve kırtasiye, 1.000 aileye ise erzak yardımında bulunacaklarını belirtti. Ayrıca Gazze’de her gün 1.500 kişilik sıcak yemek desteğinin de devam ettiğini söyledi. Cin, “Cenin bizim resmiyette kardeş belediyemiz; ama Filistin bizim gönül coğrafyamız. Okul dönemi açılıyor, bazı talepleriniz vardı. İnşallah en kısa sürede desteklerimizi ulaştıracağız.” ifadelerini kullandı.
Cenin Belediye Başkanı Muhammed Cerrar ise Pendik halkına teşekkür ederek, “Cenin ve Filistin halkı adına size teşekkür ediyorum. Türk halkı her zaman yanımızda oldu.” dedi.
Pendik Belediyesi’nin yardımlarının, Filistin’deki öğrenciler ve aileler için büyük bir destek olacağı vurgulandı.