Pendik Belediyesi’nin bu yıl 6’ncı kez düzenlediği Pendik Kahve Festivali, 27-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirildi. Dört gün boyunca kahve tutkunlarını buluşturan festivali 145 bin kişi ziyaret etti.

Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen ziyaretçilerin yanı sıra 47 yerli ve yabancı firmanın katıldığı organizasyonda, farklı kahve çeşitleri ve kahve kültürüne ilişkin ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Festival alanında düzenlenen söyleşi ve uygulamalı atölyelerde ise kahveye ilişkin bilgiler paylaşıldı.
Etkinlik programında Kahoot Yarışması ve Drone Futbolu gibi farklı aktiviteler de yer aldı. Böylece festival, yalnızca kahve markalarının ve ürünlerinin tanıtıldığı bir organizasyonun ötesine geçerek farklı yaş gruplarına hitap eden bir etkinliğe dönüştü.
Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin de festival alanını ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Festivalin her yıl büyüyerek daha kapsamlı hale geldiğini belirten Cin, organizasyonun ilçedeki kahve sektörüne de katkı sağladığını söyledi. Cin, “Bu festival sayesinde kahve markalarının Pendik’te arttığını görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Festivalin dört günlük programı konserlerle de renklendi. İlk gün Mela Bedel sahne alırken, 28 Ağustos’ta Retrobüs, 29 Ağustos’ta ise Madrigal Pendiklilere müzik dolu bir akşam yaşattı.
Festivalin finali ise 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Ahmet Şafak konseriyle yapıldı. Zafer Bayramı coşkusunun festival atmosferiyle birleştiği kapanış programında vatandaşlar konser eşliğinde keyifli bir akşam geçirdi.