Pendik Belediyesi, yağmur suyu ve atık su kanalı imalatına hız kesmeden devam ediyor. Ekipler şu anda Yenişehir Orkide Sokak, Fevzi Çakmak Vasfiye Sokak ve Çamlık Dönence Sokak’ta çalışmalarını sürdürüyor. Yağış yükünün yoğun olduğu noktalara öncelik verilerek, sağanakların yaratabileceği olumsuzluklara karşı önlem alınıyor.

Belediye Başkanı Ahmet Cin, 2026 yılında inşa edilen kanal uzunluğunun 7 kilometreye ulaştığını belirtti. Son 7 yıldaki yatırımlarla birlikte toplam yağmur ve atık su kanalı uzunluğunun 105 kilometreyi bulduğunu ifade etti.

Yağmur sularının kanallara alınmaması durumunda cadde ve sokaklar su altında kalıyor, yaya ile araç trafiği aksıyor ve düşük kotlu evlerde sorunlar yaşanabiliyor. Artan nüfus ve yapılaşmaya paralel olarak kanal çalışmalarının aynı hızda sürmesi büyük önem taşıyor.