Ümraniye Belediyesi Spor Kulübü’nün başarılı yüzücüsü Samet Çaputoğlu, hayata kulaç atarak tutundu. Serebral palsi hastalığına ve görme kaybına yol açan optik atrofiye rağmen yılmadan çalışan 31 yaşındaki milli sporcu, şimdiye kadar katıldığı yarışmalarda 40’tan fazla madalya kazandı.
(2).jpeg)
Çocukluk yıllarını hastanelerde geçiren ve birçok ameliyat atlatan Çaputoğlu, sağlık sorunları nedeniyle aksayan eğitimine rağmen sporu bırakmadı. Yüzme sayesinde hem fiziksel hem de ruhsal olarak büyük bir gelişim kaydeden milli sporcu, bugün engelli bireyler için bir umut kaynağı.
(2).jpeg)
Disiplin ve Tutku Bir Arada
10 yıldır lisanslı sporcu olarak yarışmalara katılan Samet Çaputoğlu, haftanın dört günü Ümraniye Engelsiz Spor Merkezi’nde antrenman yapıyor. Başarılarının ardında disiplinli çalışma ve bitmeyen bir spor tutkusu olduğunu belirten Çaputoğlu, engelli bireyler için erişilebilir spor tesislerinin önemine dikkat çekiyor.