Yargının üç temel sütunundan biri olan savunma makamının en prestijli koltuğunda oturan Denizli Baro Başkanı Ufuk Gök ve 11 avukat, uyuşturucu operasyonu kapsamında gözaltına alındı.
Baro Binası, Evler ve Ofisler Didik Didik Aranıyor
Jandarma ekiplerinin büyük bir gizlilik ve titizlikle yürüttüğü teknik ve fiziki takibin ardından gerçekleştirilen operasyonun en çarpıcı boyutu, adli makamların meslek profesyonellerine yönelik attığı bu sert adım oldu.
Operasyonun başlamasıyla birlikte adli koordinasyon doğrultusunda jandarma ekipleri harekete geçti. Şu dakikalarda Denizli Barosu idari binası başta olmak üzere, gözaltına alınan Baro Başkanı Ufuk Gök ve diğer 11 avukatın evleri ile şahsi hukuk ofislerinde eş zamanlı arama çalışmaları yürütülüyor. Bilgisayar imajları, evraklar ve adreslerdeki delil niteliği taşıyan tüm materyaller inceleme altına alınıyor.
"Savunma" Makamının İtibarı Derinden Yaralandı
Toplumda adaleti sağlama, hakkı savunma ve yasalara rehberlik etme misyonu taşıyan avukatların, hukukun en sert mücadele ettiği ve toplumsal çürümeye yol açan "uyuşturucu" gibi bir suçlama ile yan yana gelmesi, mesleğin saygınlığı açısından tarihi bir kırılma noktası olarak değerlendiriliyor.
Son yıllarda kontrolsüz kontenjanlar, ekonomik darboğaz ve liyakat sorunları nedeniyle zaten büyük bir prestij kaybı yaşayan avukatlık mesleği, en üst düzey kurumsal temsilcisinin (Baro Başkanı) de içinde bulunduğu bu skandalla çok ağır bir darbe almış durumda. Hukuk çevreleri, suçun şahsiliği ilkesini hatırlatırken, mesleğin içine düştüğü bu sosyolojik ve ahlaki tablonun derinlemesine analiz edilmesi gerektiği görüşünde birleşiyor.
Soruşturmanın Mevcut Durumu ve Yol Haritası
Kentteki adli dengeleri değiştiren soruşturmanın jandarma ayağındaki detayları şu şekildedir:
| Gözaltına Alınanlar |
Operasyonu Yürüten Birim |
Yapılan İşlemler |
Soruşturmanın Seyri |
| Denizli Baro Başkanı Ufuk Gök ve 11 Avukat (Toplam 12 Kişi) |
Denizli İl Jandarma Komutanlığı |
İfade alma, dijital materyal incelemesi, idari/ev aramaları |
Başsavcılık koordinesinde çok yönlü ve genişletilerek sürüyor. |
Jandarma komutanlığında gözaltında tutulan Baro Başkanı Ufuk Gök ve diğer 11 avukatın ifade işlemlerinin devam ettiği, soruşturmanın arkasında daha geniş bir ağın olup olmadığının tespiti için dijital verilerin taranmasına öncelik verildiği öğrenildi. Hukuk dünyasının gözü kulağı şimdi Denizli Adliyesi'nden gelecek yeni açıklamalara çevrildi.