İHH İnsani Yardım Vakfı, 15 Nisan 2023’te başlayan iç savaşın ardından Sudan’a yönelik yardım faaliyetlerini sürdürüyor. Vakıf, bugüne kadar 333 konteyner insani yardım malzemesini bölgeye ulaştırdı. Bu yardımlardan toplam 4 milyon 645 bin 535 kişi faydalandı.
Sudan’da süren çatışmalar nedeniyle 20 milyondan fazla insan açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalırken, 13 milyon kişi de evlerini terk etmek zorunda kaldı. Kadınlar ve çocukların çoğunlukta olduğu mülteci kamplarında temel ihtiyaçlara erişim büyük zorluklarla sürüyor.

İHH, savaşın ilk günlerinden itibaren bölgeye iki “İyilik Gemisi” ile toplam 260 konteynerlik yardım ulaştırdı. Son sevkiyatlarla birlikte bu sayı 333’e yükseldi. Yardımlar kapsamında gıda, hijyen, sağlık ve giyim malzemeleri dağıtıldı. Port Sudan’daki mülteci kampında yapılan gıda kolisi dağıtımına Türkiye’nin Sudan Büyükelçisi Fatih Yıldız da katıldı.
Büyükelçi Yıldız, “Türkiye’den bağışçılar tarafından gönderilen yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. İHH, büyük bir özveriyle Sudan’ın farklı bölgelerinde dağıtımlarını sürdürüyor. Türk halkı ve devleti olarak Sudan’ı bu zorlu süreçte yalnız bırakmayacağız,” dedi.
İHH bugüne kadar Sudan’da 472 bin 494 makarna, 98 bin 290 ton un, 24 bin 878 litre sıvı yağ, 24 bin 751 battaniye, 25 bin 822 kıyafet ve bin 650 gıda paketi gibi yardımlar ulaştırdı.
Bağış Bilgisi:
Destek olmak isteyenler, ACIL yazıp 3072’ye SMS göndererek 30 TL, 4072’ye SMS göndererek 180 TL bağışta bulunabiliyor. Ayrıca İHH’nın internet sitesi ve banka hesapları üzerinden de bağış yapılabiliyor.