almanya chat sohbet cinsel sohbet sohbet mobil sohbet islami sohbetler
Bugun...



Kartal’da 4. Uluslararası Halk Oyunları Festivali Görkemli Finalle Taçlandı

Kartal Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 4. Uluslararası Halk Oyunları Festivali, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde unutulmaz bir final gecesiyle sona erdi. Kartal Meydanı’nı dolduran binlerce kişi, farklı ülkelerden gelen dans gruplarının gösterileri eşliğinde kültürler arası bir yolculuğa çıktı.

facebook-paylas
Tarih: 02-09-2025 10:56

Kartal’da 4. Uluslararası Halk Oyunları Festivali Görkemli Finalle Taçlandı

Renkli kortej büyük ilgi gördü

Festivalin final günü, Neyzen Tevfik Meydanı’ndan başlayan kortej yürüyüşüyle açıldı. Ankara Caddesi boyunca süren yürüyüşte yerli ve yabancı ekipler, geleneksel kıyafetleriyle Kartal sokaklarını renklendirdi. Çocukların korteje coşkuyla katılması, Kartal’ı adeta bayram yerine dönüştürdü.

Dünya dansları Kartal sahnesinde

Final gecesinde Türkiye, Makedonya, Slovakya, Gürcistan, KKTC, Bulgaristan, İtalya ve Meksika’dan gelen dans grupları sahne aldı.
Türkiye’den BK’art Dance Studio, IFEM Sanat, Kartal Turizm Folklor Derneği ve çeşitli topluluklar; Makedonya’dan University Ensemble, Slovakya’dan Folklore Ensemble Gymnik, Gürcistan’dan Dans Ensemble Lashqari, KKTC’den Gazimağusa Halk Dansları Derneği, Bulgaristan’dan Dance Group Zora, İtalya’dan Folk Group Ru Maccature ve Meksika’dan Ballet Folklorico de Occidente, sahne performanslarıyla izleyenlerden büyük alkış aldı.

Final coşkusu ve barış mesajı

Birbirinden renkli gösterilerin ardından kapanış töreniyle festivalin heyecanı zirveye ulaştı. Meydanı dolduran vatandaşlar, dansçıların performanslarına alkışlarla eşlik etti. Etkinlik, Kartal Belediyesi’nin kültür ve sanata verdiği önemi bir kez daha ortaya koydu.

Başkan Gökhan Yüksel barış halayında

Kapanışta tüm dans gruplarına plaket takdim eden Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, konuşmasında şunları söyledi:

“Unutulmaz bir finale ev sahipliği yapıyoruz. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde böylesine muhteşem final sizlere çok yakıştı. Dünya Barış Günü’nde barışın ve kardeşliğin ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha hatırlamış olduk. Kartal’da yükselen bu dostluk mesajı tüm dünyaya barışın mümkün olduğunu göstersin. Kartal sanatın merkezi olmaya devam ediyor. Bu harika etkinlikte emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma, tüm dansçılarımıza ve siz değerli komşularımıza yürekten teşekkür ediyorum. İyi ki varsın Kartal!”

Başkan Yüksel konuşmasının ardından ülkelerin dans gruplarının oluşturduğu barış halayına katılarak, barış türkülerine eşlik etti.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İSTANBUL Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
resmi ilanlar
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI