almanya chat sohbet cinsel sohbet sohbet mobil sohbet islami sohbetler
Bugun...



Muğla’da Kabus Gecesi: Milas’ta Orman Yangını!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan hava sıcaklıkları ve düşen nem oranları, orman yangını felaketlerini de beraberinde getirdi. Muğla’nın Milas ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan ve rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen orman yangını, gece boyunca kontrol altına alınamadı.

facebook-paylas
Tarih: 15-07-2026 10:51

Muğla’da Kabus Gecesi: Milas’ta Orman Yangını!

Vali Akbıyık: "6 Yangından 5'i Kontrol Altında, Mücadele Sürüyor"

Yangın bölgesine giderek incelemelerde bulunan ve çalışmaları yakından takip eden Muğla Valisi İdris Akbıyık, yürütülen operasyon hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Dün il genelinde toplam 6 yangın çıktığını belirten Vali Akbıyık, şu bilgileri paylaştı:

"Bugün saat 17.03 civarı Milas ilçemiz Gürçamlar, Bozbük mevkisinde henüz nedeni belli olmayan bir orman yangını meydana geldi. O esnada Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerimiz Ortaca ve Kavaklıdere de dahil olmak üzere farklı noktalardaki yangınlara müdahale ediyorlardı. Bugün çıkan toplam 6 yangından 5'i kontrol altına alınırken, Milas'taki mücadelemiz ne yazık ki devam ediyor. Hava sıcaklıkları arttı, nem oranları yüzde 30'ların altına düştü. Önümüzdeki günlerde, ayın 18'ine kadar nemin daha da düşmesini bekliyoruz."

Yeşil Vatan İçin Seferberlik: 517 Personel ve TOMA'lar Sahada

Yangının kontrol altına alınması için bölgede adeta bir seferberlik ruhuyla hareket ediliyor. Orman Bölge Müdürlüğü, AFAD, jandarma, emniyet, büyükşehir ve ilçe belediyeleri, termik santraller ile sivil toplum kuruluşları alevlere karşı omuz omuza savaşıyor.

Gündüz saatlerinde 12 helikopter ve 8 uçakla havadan yürütülen söndürme çalışmalarına, havanın kararmasıyla birlikte karadan yoğun destek verildi. Bölgede şu anda; 11 dozer, 3 ekskavatör, 4 treyler, 62 arazöz, 6 ilk müdahale aracı, 29 su tankeri, 40 yardımcı araç, emniyet ve jandarmaya ait TOMA'lar ile 4 ambulans ve toplam 517 personel görev yapıyor.

"1120 Vatandaşımızı Tedbir Amaçlı Tahliye Ettik"

Alevlerin tehdit ettiği turizm tesisleri ve yerleşim alanlarında can kaybı yaşanmaması için güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Bölgedeki tahliye operasyonuna değinen Vali İdris Akbıyık, tahliye edilen vatandaşların sayısını şu sözlerle açıkladı:

"Bölgede tatil siteleri ve oteller bulunuyor. Önlem amaçlı olarak bir otelden 350, bir tatil sitesinden ise 770 olmak üzere toplam 1120 vatandaşımızı güvenli bölgelere tahliye ettik. Rüzgarın yönü, düşük nem oranı ve zorlu arazi şartları yangının yayılmasında büyük bir etken. Yangının çıkış nedenini belirlemek üzere jandarma ekiplerimiz geniş çaplı bir araştırma yürütüyor."

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yangın söndürme uçakları ve helikopterleri yeniden havalanarak alevlerin üzerine su bırakmaya başladı. Bölgeden gelen son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
resmi ilanlar
NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI