almanya chat sohbet cinsel sohbet sohbet mobil sohbet islami sohbetler
Bugun...



Mükremin Gezgin'in Instagram Hesabına Erişim Engeli

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın talebi üzerine sosyal medya fenomeni Mükremin Gezgin'in Instagram hesabına Türkiye'den erişim engeli getirildi. Karar, Gezgin'in tahliyesinden sadece iki gün sonra alınırken, Dilan Polat'ın hesabına yönelik benzer kararın ardından gelmesi dikkat çekti.

facebook-paylas
Tarih: 08-06-2026 11:25

Mükremin Gezgin'in Instagram Hesabına Erişim Engeli

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın başvurusu üzerine sosyal medya fenomeni Mükremin Gezgin'in Instagram hesabına Türkiye'den erişim engeli getirildi. Karar, son dönemde sosyal medya fenomenlerine yönelik alınan erişim engeli kararları arasında yerini aldı.

Kamuoyunda geniş yankı uyandıran soruşturma kapsamında yaklaşık dört ay tutuklu kaldıktan sonra 5 Haziran'da tahliye edilen Gezgin'in hesabına, tahliyesinden yalnızca iki gün sonra erişim engeli uygulanması dikkat çekti. Kararın ardından sosyal medyada çok sayıda kullanıcı konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gezgin'in avukatı, tahliye kararının ardından yaptığı açıklamada müvekkilinin serbest bırakılmasından memnuniyet duyduklarını belirtmiş ve hukuki sürecin yakından takip edileceğini ifade etmişti.

Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın talebiyle kısa süre önce Dilan Polat'ın Instagram hesabı hakkında da erişim engeli kararı alınmıştı. Bakanlığın başvurusu, Polat'ın yakın çevresinde yaşanan silahlı saldırı olayının ardından yaptığı canlı yayın nedeniyle gerçekleşmişti.

Kararı değerlendiren Ankara Sulh Ceza Hakimliği, kamu düzeninin korunması ve genel sağlığın gözetilmesi gerekçeleriyle Polat'ın milyonlarca takipçiye sahip hesabına erişimin engellenmesine hükmetmiş, teknik işlemlerin tamamlanmasının ardından hesap Türkiye'den erişime kapatılmıştı.

Mükremin Gezgin hakkında alınan son kararın da benzer süreçlerin devamı niteliğinde olduğu değerlendirilirken, sosyal medyada bazı kullanıcılar gelişmeleri "sosyal medya platformlarında denetimlerin artırılması" şeklinde yorumladı.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
resmi ilanlar
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI