Üniversiteye hazırlık sürecinde her zaman gençlerin yanında olan Ümraniye Belediyesi, 2025-2026 eğitim-öğretim döneminde üniversiteye adım atan gençlere maddi destek verecek. Program kapsamında, Ümraniye’de ikamet eden ve 18-25 yaş aralığında olan öğrenciler, ilk kez ön lisans veya lisans programına yerleşmeleri halinde aylık 1.700 TL’den toplamda 13.600 TL eğitim desteği alacak.
Eğitim desteği, 8 ay boyunca düzenli olarak öğrencilerin hesaplarına yatırılacak.
Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Gençlerimize olan inancımızı ve güvenimizi her fırsatta dile getirdik. Bugün görüyoruz ki bu güven boşa çıkmadı. Hepinizi yürekten tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum. Şimdi sıra bizde; sözümüzü tutuyor, gençlerimizin eğitim yolculuklarına katkıda bulunuyoruz.”
Eğitim desteği başvuruları, 15 – 30 Eylül 2025 tarihleri arasında Ümraniye Belediyesi’nin resmi web sitesi (www.umraniye.bel.tr) üzerinden online olarak yapılabilecek.